Kuznyecov megtörte a hallgatást és most először beszélt a DVTK-tól történt menesztéséről

Megosztás

Azért még mindig maradnak bőven fehér foltok, miért is kellett repülnie a vezetőedzőnek. “A menesztésem indoklásában ezekről egy szó sem esett, erről azonban nem oszthatok meg bővebb részleteket” – mondta sejtelmesen Kuznyecov Szergej.

Másfél évvel ezelőtt nevezték ki Kuznyecov Szergejt az akkor NB II-ben szereplő DVTK vezetőedzőjének: a 41 éves szakember az NB II-ből az élvonalba vezette a csapatot, az NB I-ben sem vallott szégyent, a hetedik helyen állt az őszi szezon végén, ám a tavaszi folytatás előtt váratlanul menesztették – néhány napos hallgatás után most megszólal a tréner, szavait az NSO idézte.

– A klub hivatalos tájékoztatása szerint szerint senki sem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK-család értékeivel senki sem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudnak együtt dolgozni, akiknek a DVTK előrébb való, mint a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, meg kell válni. Mi a véleménye a menesztésével kapcsolatos indoklásról?
– Teljesen egyetértek azzal, hogy a DVTK-család értékeivel senki sem fordulhat szembe – mondta a megkeresésre Kuznyecov Szergej. – Azzal is, hogy a klubnál senki sem lehet fontosabb vagy nagyobb. Egész pályafutásom, így a Diósgyőrnél eltöltött másfél évem alatt is ezen értékeket szem előtt tartva dolgoztam heti hét napon keresztül. Az már más kérdés, hogy a menesztésem indoklásában ezekről egy szó sem esett, erről azonban nem oszthatok meg bővebb részleteket.

Egy azonban biztos, olyan nagy múltú klubban, mint a Diósgyőr, bárki is az edző, csupán egy pont. Az elért eredmények alapján, úgy vélem, történelmet írtunk, hiszen megnyertük a bajnokságot a második vonalban, az NB I-ben pedig azóta, amióta tizenkét csapatos a bajnokság, sohasem szerzett annyi pontot a DVTK az élvonalban, mint mi az ősszel. Egyébként a szerződéskötés után három fő célt határoztunk meg: az első évben az élvonalba kellett jutnia az együttesnek, a második évben olyan csapat kialakítása szerepelt a tervekben, amelyik stabilizálja a helyét az NB I-ben, a harmadik fázis pedig a fiatalok beépítését szolgálta volna.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek